Vi øvelseskjører: Rød «L» bak på bilen

Og når vi øvelseskjører, har vi en fin rød «L» bakpå bilen.  I går glemte jeg å ha den på, og kjørte fra Aurskog til Strømmen. Det er et stykke, med både elementer av landeveiskjøring og (lett) bykjøring.  Og opplevde mange færre farlige forbikjøringer og generell aggressiv atferd fra bilistene bak meg enn jeg pleier.

Øker den «L»-en egentlig trafikksikkerheten?

4 thoughts on “Vi øvelseskjører: Rød «L» bak på bilen

  1. Det er mange gode intensjoner som burde utsettes for måling -virker det sånn som vi forventer?

    Trafikksikkerhet er en av dem.

  2. Tja. Reagerer med mer respekt ovenfor en person med noen doktorgrader enn man gjør ovenfor en selvstudert røver? Om begge kom med samme feilaktige utsagn, ville du behandlet de forskjellig? Tenker på reaksjonen de første sekundene/minuttet etter uttalelsen – ikke dager/uker i etterkant. :)

    Sikkert noe av det samme som kicker inn med L'en bakpå bilen også. :)

  3. Nå var det ikke "holdningsundersøkelser" jeg tenker på, men om det at øvelseskjøring med L bakpå fører til sikrere trafikk enn om det ikke er noen L der. Altså, observere og telle farlige situasjoner av forskjellig type.

    Holdningskampanjer er noe annet som burde følges opp med skikkelige observasjoner av hva de virkelig fører til. Rimelig sikker på at de aller fleste i beste fall ikke virker negativt, men bare tall kan gi svaret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.