Hvem er interessert i kurs om sammenhengen mellom personlighetstester og personlighetsmodeller?

Jeg blir temmelig ofte, og en god del i det siste pga visse blogginnlegg, spurt om hvilke tester man bør være sertifisert på. Jeg lurer på å stille det litt på hodet: Hvem er interessert i et kurs hvor man lærer det personlighetstestene viser?

Det Norske Veritas har en sertifiseringsordning (min naturlige beskjedenhet hindrer meg i å skryte veldig mye av hvorfor og hvem og sånn) som sikrer at den sertifiserte kan eller bør kunne gi en etisk forsvarlig testtillbakemelding. Men det er langt fra å være DNV-sertifisert til det å faktisk skjønne hva en personlighetstest viser, hvorfor den gjør det, og hva resultatet viser om hvorvidt vedkommende duger til jobben eller ikke – og om vedkommende duger bedre enn de andre kandidatene.

Skal man kunne si noe sånt, holder det ikke å være sertifisert på testen. Man må vite noe vesentlig om de modellene som testen er basert på – og kunne se dette igjen i lys av psykologisk kunnskap.

Allerede i tittelen her har jeg nok skremt folk. Personlighetstmodeller, liksom. Det vi vil vite noe om er jo kjøtt og blod.

Det sagt: Hvem ville vært interessert i å bli kurset både bredere og dypere enn det en testsertifisering gjør? Hva ønsker dere i så fall å vite? Hva ønsker dere å bruke det til?

Mange gode responser = kurs. Jeg bare nevner det.

4 thoughts on “Hvem er interessert i kurs om sammenhengen mellom personlighetstester og personlighetsmodeller?

  1. Jeg burde jo vite litt om dette, men har en snikende mistanke om at du kunne ha lært meg en god del mer

  2. Det høres interessant ut. Spennende med generelle betraktninger rundt personlighetstester og hva man kan få ut av disse, særlig hvis det også inneholder dypdykk i noen av de instrumentene som finnes på markedet. It’s a jungle out there! Hvis kurset også vil inneholde betraktninger om sammenheng mellom testene og personlighetsforskning, og gjerne også betydningen av personlighet opp mot jobbprestasjoner eller hvordan man fungerer i ulike roller, er jeg definitivt med. Mulig forventningene ble litt for store nå, men hører gjerne mer om planene hvis det blir noe kurs…

Leave a Reply

Your email address will not be published.